Kogebog

WP_20150904_003

Jeg har skrevet Tang Thorkils Kogebog og udgivet den som pdf-fil på 177 sider. 
Skriv en mail til thorkil.johansson@gmail.com hvis du ønsker at få tilsendt en kopi.

Jeg citerer forordet: “Bogen bygger på alt det materiale, jeg oprindeligt skabte i forummet idegryden.dk, der nu er lukket. Det var Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, der i samarbejde med Claus Meyer havde udarbejdet et Manifest om Ny Nordisk Hverdagsmad på foranledning af Nordisk Ministerråds ønske om at se de nordiske mad råvarer i væsenligt højere grad brug i de nordiske husholdninger.

Idegryden var et offenligt forum hvor alle var inviteret til at bidrage med opskrifter, tips
og tricks til brug af de særegne, nordiske råvarer.
Jeg brugte al min fritid på det i mere end et år, samtidig med at jeg passede et fuldtids
arbejde.

Om spiselig tang stod der i Manifestet: “Indtaget af tang i Ny Nordisk Hverdagsmad
skal minimum være 35 gram om ugen, svarende til et gennemsnitligt dagligt indtaget
på 5 gram”. Endvidere stod der: “Befolkningerne i de nordiske lande skal lære at bruge
det i køkkenet for at tang igen kan blive en del af vores spisekultur”.

Af uransaglige årsager kom kokkene på Det Biovidenskabelige Fakultet aldrig rigtig
i gang med at bruge tang i de retter, der var déres bud på brug af nordiske råvarer
i hverdagsmaden. Den efterfølgende kogebog indeholdt kun én ret, hvor der var brugt
tang.

Jeg skabte 120 opskrifter inden for alle kategorier af madlavning og de indeholdt alle tang.
Det er dog kun 80 af dem, der er med her.

Mit værk i Gryden er på ingen måder gået tabt i og med at den er lukket.
Nærværende koge- og oplysningsbog udgiver jeg hermed i håb om fortsat at kunne
inspirere til hvordan man i sit eget køkken kan bruge det spiselige nordiske tang.

Bagerst i bogen er der en oversigt over Webshops hvor det er muligt at købe
tangprodukterne lige hjem i postkassen.